Highlights

Bijzondere dingen

Sterren op het doek

Ellen Vogel mocht ik portretteren op televisie

Deelname Sterren op het doek

Ik werd uitgenodigd om deel te nemen aan het televisieprogramma Sterren op het Doek in 2013. Ik mocht een portret maken van de actrice Ellen Vogel. De onthulling was in het Van Gogh Museum Amsterdam. Op de achtergrond het beroemde slaapkamertje van Van Gogh! De uitzending was op 14 december 2013. Ik was niet ‘de winnaar’ maar het was een geweldige ervaring en eer!

Koffietijd

Loretta Schrijver en ik

Op televisie bij Koffietijd

Ter ere van Dierendag werd ik op 3 oktober 2014 uitgenodigd mijn werken te komen laten zien bij het televisieprogramma Koffietijd. Ik had als verrassing een portret van Loretta Schrijver gemaakt, dat schonk ik aan haar tijdens deze uitzending. Ze was zo ontzettend blij! Een leuke ervaring en een geweldig podium is de telvisie het leverde me vele opdrachten op.

Nationale Portretwedstrijd 2013

Burgemeester van Breda overhandigt de prijs

Winnares Nationale portretwedstrijd 2013

In 2013 deed ik mee aan de Nationale Portretwedstrijd voor de troonswisseling, je moest een portret maken van onze aanstaande koning Willem Alexander. Ik won de vak juryprijs een bedrag van €1000,00. In de Grote Kerk van Breda was de bekendmaking wie de eerste prijs had gewonnen op 27 januari de verjaardag van onze nieuwe koning! Ik was de koning te rijk!

Willem Alexander

Rechtbank Limburg

Staatsieportretten

In oktober 2013 deed ik mee aan een grote expositie Koningsportretten in Rechtbank Maastricht van alleen staatsieportretten. Rechtbanken in Nederland konden zo indien gewenst, een mooi portret van onze koning uitkiezen voor in hun Rechtbank. De Rechtbank Limburg koos mijn portret voor in al hun 17 rechtszalen, in januari 2014 werden ze geleverd.

Willem Alexander

Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Nog meer Staatsieportretten

Rechtbank Zeeland-West-Brabant, bestaande uit Breda, Tilburg, Bergen op Zoom en Middelburg hebben een door mij gemaakt portret van onze koning hangen. Maar liefst 11 werken waaronder het origineel in Breda, hangen daar sinds 2015. Ontzettend bijzonder was dat mijn dochter werd beëdigd als advocaat in Rechtbank Breda in augustus 2023 we mochten samen bij het portret van onze koning staan! Wie had dat ooit kunnen denken..

Cultuurprijs Veldhoven 2018

In Theater de Schalm voor een interview

Winnares Cultuurprijs Veldhoven 2018

Ik kreeg de Cultuurprijs Veldhoven 2018 uitgereikt. Een hele grote eer. Mij werd een prachtige bronzen veer overhandigt en ik kreeg een solo expositie door heel Veldhoven verspreid aangeboden voor de duur van  een half jaar. Feestelijk geopend door burgemeester Marcel Delhez. In ‘de Verdieping’ een zaal in het Gemeentehuis, de bibliotheek, theater de Schalm en de muziekschool hingen rond de vijftig werken van mij. Een interview voor het Veldhovense publiek en lokale televisie hoorde daar ook bij. Geweldig!!

Hielkema tegenover Warhol

Stedelijk Museum Vianen

Expositie grootse werken Beatrix in beeld 2021-2022

In een grootse tentoonstelling “Beatrix in beeld” met de allerbekendste top werken van prinses Beatrix in het Stedelijk Museum Vianen, mochten ‘mijn’ Beatrixen ook hangen. Vele staatsieportretten, schilderijen, zeefdrukken voorstudies voor oorspronkelijke werken, ontwerpen van postzegels en munten, sculpturen en foto’s. Om in gezelschap te zijn van werken van Herman Gordijn, Jeroen Henneman, Marte Röling. Tegenover Andy Warhol en naast een prachtige Corbijn, dat voelt zeer speciaal.

Blauw bloed

eindhovens dagblad

'Mijn' Beatrixen tegenover Andy Warhol op televisie bij Blauw Bloed

Twee door mij gemaakte portretten mochten meedoen in een grote overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum Vianen tussen echter beroemdheden zoals Andy Warhol en Röling. Mijn portretten en vele prachtige hele beroemde portretten van prinses Beatrix waren ook te zien bij het televisieprogramma Blauw Bloed van zaterdag 23 oktober 2021 19.45u NPO 2. Deze uitzending kan je terugkijken via deze link :

https://blauwbloed.eo.nl/artikel/2021/10/de-tip-voor-een-dagje-uit-beatrix-in-beeld

Hans Peter Minderhoud

Paard op het doek

Portret Olympisch paard Glock's Johnson

Mij werd gevraagd door het paardenmagazine Hoefslag of ik mee wilde doen met ‘Paard op het doek’. Drie kunstenaars moesten een portret maken van het beroemde olympische paard Glock’s Johnson. De onthulling was bij de prachtige stallen met luxe manege bij Hans Peter Minderhoud. Glock’s Johnson kwam aanlopen met de Nederlandse vlag over zijn rug, ontroerend. Een mooi artikel in Hoefslag! 

Koningin Máxima

in het MMC Veldhoven

Koningin Máxima in MMC 2023

Het portret dat ik maakte van Koningin Máxima werd aangekocht door het MMC Máxima Medisch Centrum Veldhoven. In haar lippen is een bos met vijver en vele diertjes te vinden! Trots dat ze daar mag verblijven! Nog wel bij de hoofdingang van het mooie ziekenhuis! 

100 jaar Veldhoven

Voor altijd in Museum 't Oude Slot

100 jaar Veldhoven

Ik maakte dit werk ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de gemeente Veldhoven. Te zien zijn de allereerste burgemeester van Veldhoven Van Hooff en huidig burgemeester Delhez. Op de achtergrond een oude plattegrond van Gemeente Veldhoven met de dorpen. Ik schonk het werk aan de Gemeente het heeft daar een tijd gehangen en nu mag het voor altijd naar Museum ’t Oude Slot. Wat leuk! Een prachtige locatie.

Generatie portret

jongste Janus won de Dakar rally 2023

GENERATIE PORTRET A.C. VAN KASTEREN VELDHOVEN november 2021

Trots dat ik een groot werk mocht maken voor het prachtige bedrijf A.C. van Kasteren te Veldhoven. Drie generaties zijn te zien op dit werk te weten Opa Janus van Kasteren, zoon Janus van Kasteren en ook zijn zoon Janus van Kasteren. Naast ieder portret is een speciale wagen te zien. De jongste Janus, links onder in het familie portret rijdt zeer succesvol mee in de Dakar rally! Erg leuk!

NIEUWSBRIEF

DISCLAIMER

Voor alle duidelijkheid wijst Hanneke Hielkema, ten aanzien van de website, u op het volgende: De website en alle onderdelen daarvan, zijn eigendom van Hanneke Hielkema. Het is niet toegestaan om de site of gedeelten daarvan openbaar te maken, te kopiëren of op te slaan zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.
nl_NLNederlands