Biografie

Een leven vol creaties

Een passie voor tekenen, schilderen en keramiek.

HANNEKE HIELKEMA

Ik ben geboren in Veldhoven en teken mijn hele leven al met veel passie. Ik volgde acht jaar tekenkunst op de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk Belgiƫ met succes, daarna twee jaar beeldhouwen, een jaar keramiek, drie jaar schilderkunst en nu Levend Model tekenen. Met in water oplosbare materialen bouw ik een portret op en verwerk er met inkt allerlei kleine diertjes en figuurtjes in. Zo krijg je een interessant en verrassend geheel. Je kan heerlijk dwalen in deze fantasiewereld van vrolijkheid, er kan zomaar een bos in de lippen zitten of een onderwaterwereld boven een oog. Alles is mogelijk. Ik houd ook veel van dieren en de natuur, als je goed om je heen kijkt zie je altijd wel ergens een diertje lopen, dat stemt me vrolijk en dit wil ik graag overbrengen in mijn werk. Ook maak ik graag schilderijen en keramiek en daar zijn vaak details, structuren en diertjes te vinden, gewoon mijn stijl.

Erg leuk ik won de vakjury prijs in een Nationale Portretwedstrijd voor kroningsportretten met mijn portret van koning Willem Alexander, in twee van de elf rechtbanken van Nederland hangen nu mijn portretten van onze koning.

Ik mocht bij Sterren op het Doek komen, bij Koffietijd, ik mocht het Olympisch paard Glock’s Johnson portretteren. Een portret van onze burgemeester maken, ook bij notariskantoren hangt ‘mijn’ koning. In verschillende tijdschriften stond een mooi artikel over mijn werk.

Een grote verrassing was dat ik de Cultuurprijs Veldhoven kreeg in 2018, zeer vereerd.

Al deze publiciteit leverde me vele opdrachten op, ik maak nog steeds veel werken van mensen of dieren vanaf een foto. In allerlei formaten en prijzen. Dus interesse? Stuur gerust een bericht.

NIEUWSBRIEF

DISCLAIMER

Voor alle duidelijkheid wijst Hanneke Hielkema, ten aanzien van de website, u op het volgende: De website en alle onderdelen daarvan, zijn eigendom van Hanneke Hielkema. Het is niet toegestaan om de site of gedeelten daarvan openbaar te maken, te kopiƫren of op te slaan zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.
nl_NLNederlands